Kako vam lahko pomagamo

Kako vam lahko pomagamo 2018-12-27T22:46:59+00:00

Ogrevanje

KATERI NAČIN OGREVANJA IZBRATI?

Pri gradnji novega objekta ali prenovi starega se srečamo z vprašanjem, kateri sistem ogrevanja izbrati. Pomembno je da investicijske stroške, stroške energije, zanesljivost delovanja in okoljsko združljivost dosežemo v optimalnem razmerju.

Talno ogrevanje ali radiatorji? Oba načina imata svoje prednosti in slabosti. V večini primerov je radiatorje smiselno vgraditi v starejše objekte, kjer je višina prostora omejena in bi vgradnja talnega ogrevanja bila predraga in zamudna.

Vzdrževanje in življenska doba. Cevi za sisteme talnega ogrevanja imajo življensko dobo od 40 do 50 let, ob pravilni uporabi. V nasprotju z dvomi večine investitorjev sama obraba ni tako preprosta, ker sistem deluje pri nizkih temperaturah in nizkem tlaku. V primeru poškodbe ali napake je te lažje odkriti na ogrevanju z radiatorji.

Sistem talnega ogrevanja je varčnejši. Ploskovno ogrevanje deluje pri temperaturi med 30 in 35 stopinj, medtem ko za ogrevanje z radiatorji potrebujemo temperaturo vode med 50 in 60 stopinj, ker je površina grelnega telesa precej manjša. Zato je ogrevanje s sistemom talnega gretja bolj ekološko in cenejše.

Radiatorsko ogrevanje je odzivnejše a manj udobno. Toplotno udobje talnega ogrevanja zaradi večje površine in pretoka zraka prijetnejše, saj so segreta celotna tla in je v primerjavi z radiatorji temperatura v prostoru lahko nižja za do dve stopinji. Poleg tega je pretok zraka v prostoru boljši pri talnem ogrevanju saj se zrak segreva skozi tla enakomerno navzgor. Prednost radiatorjev pa je v tem da reagirajo veliko hitreje. Ker ima talno ogrevanje veliko površino in je estrih več centimetrov debel je temperaturna reakcija zelo počasna. Nočno znižanje temperature je skoraj nemogoče, pravtako tudi hitra zaustavitev v toplem dnevu. Preden se površina ohladi traja več kot 36 ur v novih stavbah.

Več

Vodovodne inštalacije

Sanitarno vodo uporabljamo za pitje, kuhanje ter osebno higieno. Za napeljavo vodovodne instalacije uporabljamo sodobne in kvalitetne materiale. Vsak projekt načrtujemo skupaj s stranko in tako omogočimo oseben in strokoven pristop. S tem načinom lahko svetujemo in priporočamo najboljšo rešitev ter material.

ZAJAMČENO ZADOVOLJSTVO!!!


VODOVODNA INŠTALACIJA BREZ SPOJEV V TLAKU

Pri gradnji novih objektov uporabljamo izvedbo vodovodnih inštalacij brez spojev v tlaku. Uporaba razdelilcev za sanitarno vodo nam omogoči kvalitetno in brezskrbn izvedbo s katero zagotovimo varnost in udobje

 • 80% večji pretok kot pri klasični vezavi s T-kosi
 • uravnotežen pretok do vseh uporabnikov
 • nizka šumnost
 • brez spojev in fitingov v tleh
 • v primeru servisa lahko zapremo le potrebno vejo

Nudimo:

 • – svetovanje,
 • – napeljava vodovodnih cevi,
 • – napeljava odtočnih cevi,
 • – sanacija vodovodnih napeljav,
 • – montaža sanitarne opreme (umivalniki, armature, WC-školjke, WC-kotlički, bide, banje, tuš kadi, tuš kabine, kopalniško pohištvo),
 • – filtracija pitne vode,
 • – hišna kanalizacija,
 • – servis sanitarnih elementov,
 • – čiščenje, servis ter menjavo bojlerjev
 • – izvedba hidrofornih postaj,
 • – vzdrževanje obstoječih inštalacij
Več

Toplotne črpalke

Pri nas vam strokovno svetujemo, dobavimo in montiramo toplotne črpalke najboljših proizvajalcev.

Delovanje topltone črpalke

Toplotna črpalka deluje na preprost način in dosega presenetljivo učinkovit učinek. Preprosto povedano, toplotna črpalka deluje po načelu hladilnika – le obratno. Medtem ko hladilnik odvaja toploto v prostor, toplotna črpalka preko ogrevalnega sistema v prostor prenaša energijo iz zraka vode ali tal.

Toplota, ki se izloči iz zunanjega zraka, se nato uporabi za izhlapevanje hladilnega sredstva v toplotni črpalki. Para hladiva se nato stisne, da dobimo potrebno temperaturo za različne ogrevalne sisteme.

Različni ogrevalni sistemi zahtevajo različne temperature. Radiatorsko ogrevanje zahteva temperature do 70 stopinj Celzija. Po drugi strani ima talno ogrevanje 35 stopinj Celzija. Da bi zagotovili najbolj ekonomično delovanje toplotne črpalke, je to odvisno od ustreznega ogrevalnega sistema in montaže. Toplotne črpalke lahko oskrbujejo tako sisteme talnega ogrevanja kot sisteme ogrevanja z radiatorji. Zaradi tega so primerni za tako za prenove kot novogradnje.

Vrste toplotnih črpalk

Poznamo tri vste toplotnih črpalk katere ločimo gledena vir, iz katerega toplotne črpalke zajemajo toplotno energijo:

 • toplotna črpalka voda-voda
 • toplotna črpalka zemlja-voda
 • toplotna črpalka zrak-voda

Več

Prezračevanje z rekuperacijo

Namen prezračevanja z rekuperacijo

je zagotoviti svež zrak ljudem v stavbi in čim bolj odstraniti izrabljeni zrak. Izrabljen zrak običajno vsebuje veliko CO 2 , vlago, druge pline iz zgradbe in prah. V štiričlanskem gospodinjstvu vsak dan izhlapi najmanj 10 litrov vode, kar dolgoročno povzroči resno škodo na objektu in skupaj z drugimi nezdravimi snovmi lahko povzroči zdravstvene težave, razen če jih odstranimo s prezračevanjem.

Prezračevanje zagotavlja:

  • svež zrak
  • Odstranjevanje onesnaženega zraka in vlage
  • Zdravo bivanje in preprečevanje alergij
  • varčevanje z energijo
  • znižanje hrupa v prostoru
  • Ohranjanje gradbenega materiala

V skladu z veljavnimi predpisi morajo biti hiše vedno bolj nepredušne, da varčujejo z energijo in s tem zmanjšujejo emisije CO 2 . Ker je normalno prezračevanje možno le s kombinacijo prezračevanja skozi okna in nenadzorovane izmenjave zraka, je nadzorovano prezračevanje zraka v takih hišah predpogoj za zdravo in udobno življenje.

Delovanje

Svež zrak prihaja v bivalne prostore in gre prek spodreznih vrat do hodnikov ter do tako imenovanih »umazanih« prostorov  (kuhinja, kopalnica, WC, utiliti) kjer zrak odvajamo. Količina dovedenega zraka je enaka količini odvedenega zraka, vsaj 20 m3/h na osebo.  Pri novogradnjah tega pravila tudi skladno s predpisi ne smemo zaobiti. To lahko storimo s higrosenzibilnim sistemom ali s centralno rekuperacijo.

Več

Klimatske naprave

KATERO KLIMATSKO NAPRAVO KUPITI?

Vprašanje, ki si ga zastavi čisto vsak pred nakupom in montažo klime.

Ko se poletni meseci bližajo in je vročina že tu, se spomnite kolikokrat ste v preteklih letih pomislili, kako bi imeli prijetno ohlajeno stanovanje kljub zunanji vročini, a ste vseeno odlašali z nakupom. Tokrat ne boste naredili enake napake, odločili ste se kupiti klimo in ste že na pravi poti.

Toda izbira klime ni prav nič enostavna. Vrsta, prostor, moč, glasnost, poraba,… so samo nekateri od pomembnih kriterijev za izbiro primerne klimatske naprave. Zato je zelo pomembno, da se pred nakupom posvetujete s prodajalcem ali monterjem klimatskih naprav.

MONTAŽA KLIME

Je zadnja odločitev pred uporabo vaše že kupljene klimatske naprave in seveda tudi najpomembnejša.

Samo v primeru pravilne montaže bo naprava delovala brezhibno. Zato vam svetujemo, da montažo prepustite našim iskušenim mojstrom. Poleg samo montaže je ključnega pomena za dolgoročno in pravilno delovanje tudi redni servis klimatske naprave, katerega pravtako opravimo za vas.